onsdag 9. februar 2011

Årets Fotograf 2011
Vinner av Årets Fotograf 2011 får en Nikon D7000Rundepremie
Nikon Coolpix P7000
Hver rundevinner får en Nikon COOLPIX P7000 – et kompaktkamera i den proffe klassen med funksjonalitet som en speilrefleks. Kameraet er utstyrt med et Nikkor 7,1x zoomobjektiv. P7000 har videre en stor CCD-bildebrikke med 10,1 megapiksel oppløsning, er utstyrt med bildestabilisator, HD-video, COOLPIX RAW-format, optisk søker + Nikons avanserte bildebehandlingssystem – for å nevne noen spesifikasjoner på et kamera som virkelig hører hjemme på øverste hylle.


2. premie
Lastolite TriFlip 8:1 kit 75cm.
Allsidig refleksskjermsystem i en vare
TriFlip 8:1 kits leveres med 1 stk TriGrip Translucent f2 Diffusor og 2 stk overtrekk med 7 forskjellige reflekterende overflater. Sølv blank, sølv matt, gull/sølv blank, gull/sølv matt, hvit, sort og ren gull.3. premie
Eivind Røhne & Stian Schioldborg.
Fotoglede
Slik tar du bedre bilder. Boken inneholder tips, råd og inspirasjon for deg som vil bli en bedre fotograf. Her kan du blant annet lese om komposisjon, motiver og digitalt etterarbeid

Vinner av Årets Fotograf 2011 får en Nikon D7000
Vinner av Årets Fotograf 2011 får en Nikon D7000 + en AF-S Nikkor 18-105 mm VR. Nikon D7000 ble testet i Fotografi 8/2010, der Toralf Sandåker konkluderer med at Nikon D7000 er ett av markedets mest interessante kompakte systemkameraer. Nikon D7000 er utstyrt med en bildebrikke som hos Nikon bare står tilbake for D3x når det er snakk om pikseloppløsning. Kameraet har full Full HD video i 1080 format. Dynamikk og bildestøy er meget bra, detaljene står frem som på få andre kameraer, og utløserresponsen er fremragende. 

Konkurranseregler
Årets Fotograf er en konkurranse over fire runder, der den som til slutt samler flest poeng står igjen som vinner. I år er det tre temarunder, og første runde har fritt motiv.
Hver runde juryeres av ulike juryer, slik at vi får variasjon i bedømmingen. Første runde juryeres av fotograf Agnethe Brun, andre runde av Tina Holth/Tinagent, tredje runde av fotograf Marcel Leliënhof og fjerde runde av fotograf Morten Qvale. I hver runde gis det poeng til 43 bilder. Runde­vinner får 10 poeng, videre gis det 7 poeng til 2. plass og 5 poeng til tredje plass. Deretter følger ti bilder som får fire poeng hver, og 30 bilder som får to poeng hver. Det konkurreres om premier i hver runde, samtidig som du samler poeng sammenlagt.
Du kan delta med maksimalt 6 bilder i hver runde: Umonterte papirbilder i maks format A4, og en CD med bildene vedlagt. Bildene må være i 300dpi og store nok til å kunne trykkes over 2 sider. Samtlige bilder må merkes tydelig med navn og adresse. Deltagergebyr på kr 40 (for hver runde) betales inn på Fotografis bankkonto 6201.05.32243 eller legges ved bildesendingen i frimerker. Bilder uten tydelig navn og adresse eller uten returporto vil ikke bli returnert.
Viktig: Når det gjelder innsending av bilder til Fotografis konkurranser og andre formål, tar ikke Fotografi ansvar for påførte skader eller tap av bilder i postgang til og fra Fotografis redaksjon. Generelt gjelder at alle bilder som mottas behandles med største forsiktighet og returneres på noterte opplysninger. Er du spesielt redd for bildene dine bør de sendes rekommandert, samtidig som du gjør oppmerksom på at du ønsker dem returnert på samme måte - vedlagt returporto for dette.
Bildesendingen merkes utenpå konvolutten med «Årets Fotograf», og den sendes til Fotografi, O. H. Bangsvei 51, 1363 Høvik. Husk at bildene må være mottatt i redaksjonen ved innleveringsfrist for å komme med i juryeringen. Fotografi forbeholder seg retten til å trykke samtlige premierte bilder vederlagsfritt i det nummeret der konkurranseresultatene offentliggjøres, og ellers til markedsføring av «Årets Fotograf»
DIGITALE BILDER
Vi får kommentarer på at vi ikke tillater innsending av digitale bilder til «Årets Fotograf».  Med utskrifter kan jurymedlemmene arbeide med flere bilder samtidig - og sammenligne og diskutere på en enklere måte. Det blir en bedre og mer rettferdig juryering på denne måten. For de fleste er det en smal sak å kjøre ut en print, og så mye betyr vel bildene for den enkelte at dette ikke burde være noe problem. Vi må imidlertid ha en CD med bildene digitalt sammen med de innsendte bildene i trykkvalitet.
1. runde
Tema: «Fritt motiv»
Frist for innlevering: 22 mars
Juryeres av Agnethe Brun
2. runde
Tema: «Par»
Frist for innlevering: 24. mai
Juryeres av Tina Holth
3. runde
Tema: «Hjemsted»
Frist for innlevering: 9. sept
Juryeres av Marcel Leliënhof
4. runde
Tema: «Selvportrett»
Frist for innlevering: 4. nov.
Juryeres av Morten Qvale

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar