mandag 1. juni 2009

KJELL TORRISET GEOMETRY AND FLUX Haugar Vestfold Kunstmuseum
KJELL TORRISET
GEOMETRY AND FLUX
 
 
Haugar Vestfold Kunstmuseum

04.06.2011-04.09.2011

                                            


     

Kjell Torriset (f. 1950) er utdannet i England og har siden 1993 vært bosatt i East Sussex utenfor London. Året før var han festspillutstiller i Bergen og i 1999 hadde han en stor separatutstilling på Astrup Fearnley museet i Oslo. Torriset er representert i en rekke offentlige samlinger og har utført flere viktige utsmykkingsoppdrag, deriblant på Universitetsbiblioteket i Oslo. Med sin store utstillingsaktivitet og sitt rike, poetiske billedspråk har han opparbeidet en sentral posisjon i norsk kunstliv. Nylig ble han nominert til den nordiske Carnegie Art Award for 2012.

Torrisets  interesse for kunsthistorie, ulike språk og ikke minst litterære og filosofiske temaer lar seg tydelig spore i hans bilder. I maleriene fra de siste ti år er akten fortsatt et sentralt element, men er i økende grad blitt modellert med et mer realistisk anslag. Figurenes utsatte posisjon poengteres av et komplekst billedspråk der mennesket settes inn i en tidslinje som bærer i seg både fortid og fremtid. Nonfigurative tegn og strukturer danner et drømlignende univers som leder tankene i retning av det metafysiske og gåtefulle i tilværelsen.

Utstillingen er kuratert av Haugars konservator Tone Lyngstad Nyaas og blir Torrisets første store museumsutstilling i Norge på 11 år. Den vil fokusere på hans malerier fra de siste syv år, og i særlig grad på hans nye tegninger som utmerker seg ved sin presise spontanitet. Etter Haugar går utstillingen videre til Kunstmuseet Kube i Ålesund. Den ledsagende boken inneholder bidrag fra Tone Lyngstad Nyaas, Tore Rem, Geir Hellemo og William Flatmo.
Utstillingen varer til søndag 04. september.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar