mandag 24. august 2009

Interfoto Debutantutstilling #15Interfoto Debutantutstilling #15


Dømmer du om din egen separatutstilling? Nå har du muligheten. Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi søker nye fototalenter til neste debutantutstilling.

Send inn bilder og bli med i konkurransen om å få stille ut på Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. Siden 2002 har Interfoto rukket å arrangere 14 debutantutstillinger samt en jubileumsutstilling. Utstillingene trekker et stort og bredt publikum, og har satt fart på karrieren til de utvalgte debutantene. Tidligere debutantutstillere har fått bred mediedekning og beskriver utstillingen som et viktig springbrett videre.
Debutantutstilleren velges av en jury sammensatt av fotografer og mediefolk, og representanter fra Interfoto, Bølgen & Moi og Fotografi.
Formål
Interfotos debutantutstilling har som mål å presentere ferske fotografer. Separatutstillinger er en viktig mulighet for nye fotografer som ønsker oppmerksomhet rundt sitt bildespråk, tekniske løsninger og visuelle sans.
I tillegg har Interfoto som mål å fremme fotografiet som uttrykk og kunstform. Ved å eksponere fotografiene i trafikkerte kultursentra, bidrar Interfoto til å øke interessen for fotografi både som kommunikasjon og som investeringsobjekt. Egil Nilsson, administrerende direktør i Interfoto, utdyper:

”Med Interfoto Debutantutstilling fokuserer vi på de uetablerte fotografene og deres motiver, perspektiver, vinkler og skråblikk. Det er alltid kvinnen eller mannen bak kameraet som teller, og det er evnen til å skape et øyeblikk som engasjerer andre, som setter fotografiet i en særstilling. På Bølgen & Moi får en debutant muligheten til å vise fram sine arbeider, og vi gleder oss.”

Premiering
Interfoto dekker kostnader ved produksjon og innramming av bildene, samt annonsering og pressedekning av utstillingen. Fotografi tar hånd om bildene og logistikk rundt dette. Bølgen & Moi bidrar med utstillingslokaler og eksklusiv vernissasje. Utstillingen varer i 3-4 måneder.
Innsending
Frist for innsending er 27. september 2010. Til juryering sender fotografen inn 10-12 papirkopier i maksimum A4-format, samt en kort presentasjon av seg selv og prosjektet. Legg ved returporto hvis bildene ønskes returnert. Det tas intet ansvar for tap eller skade på bilder.
Regler for deltakelse:
• Fotografen skal ikke tidligere hatt separatutstilling.
• Bildene må ikke være stilt ut tidligere i et galleri/utstillingslokale.
• Det må være et gjennomgående tema for bildene som fotografen selv velger.
• Bildene sendes til:
Fotografi
O. H. Bangs vei 51
1363 Høvik
Debutantutstillingsvilkår
Debutantutstilleren produserer selv bildene hos Interfoto, som stiller med profesjonelle printere, papir og blekk. Salg av bilder skal motregnes inntil produksjonskostnadene er dekket. Salg ut over dette tilfaller i sin helhet debutantutstilleren.
To av bildene vil vederlagsfritt inngå i Interfotos samling. Interfoto forbeholder seg retten til å bruke vinnerbildene i fremtidig kommunikasjonsmateriell etter nærmere avtale med fotografen og med full kreditering.
Utstillingslokale
Utstillingen blir holdt på Bølgen & Moi, Briskeby. De har en forretningsidé som er tuftet på mat, kunst og vin, og har tradisjon for å vise fotografi.
Stedet har fine vegger, god takhøyde og et rustikt miljø som passer godt til denne typen arrangementer. Dessuten er restauranten godt besøkt av reklamemennesker og andre som jobber med visuell kommunikasjon.
Arrangør
Interfoto leverer frittstående produkter og komplette løsninger basert på bildeteknologi fra Canon, Nikon, FotoWare, Apple, Hasselblad, Adobe, Profoto, Broncolor, Epson med flere. Kombinasjonen av produkter, pakkeløsninger, arkiv og backup, serviceverksted og kursavdeling, gjør Interfoto til landets viktigste kompetansesenter for alle som tar og bruker bilder profesjonelt.
Samarbeidspartnere
Bølgen & Moi og Fotografi.
Pressekontakt
Jorunn Sjølli, Interfoto, tlf. 91 00 37 88, epost jorunn@interfoto.no.
Tidligere debutantutstillere:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar