tirsdag 1. september 2009

BRA DAMER  Av Lisbeth Michelsen og Marie Laland Ekeli
Fotobok med mening!
For første gang samles anerkjente skuespillere, forfattere, musikere, kunstnere og samfunnsdebattanter for å formidle moderne kvinnelighet i tekst og bilder. Prosjektet er laget utifra følgende dogme: Én journalist, én fotograf, tre spørsmål og et kamera uten blitz. Fotografen har ønsket å fokusere på mennesket framfor teknikk, og har har brukt lyset og omgivelsene som har vært tilgjengelig under fotografering.
Alle bildene har blitt til i tett samarbeid med kvinnene i boka, og flere har latt seg avbilde på måter som kan virke utfordrende på vår forståelse av både skjønnhet og av kvinnelighetFotografiene er i følge Aftenpostens journalist Lars-Ludvig Røed  ”så vel alvorlige som sprelske og utfordrende”, mens Dagsavisens Sissel Hoffengh skriver: ”Det er ikke hver dag jeg ser bilder av Henriette Steestrup og Andrea Bræin Hovig og tenker: oh my fucking god.”  

Om fotografen: Etter 24 år i norsk presse har Lisbeth Michelsen lett fram sin egen stemme, og tatt kunstfotografier som både er klassisk vakre, brutale og utfordrende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar