lørdag 21. november 2009

Skarv

Like ved der jeg bor har jeg et eget jorbærsted, en eventyrverden, ved havet.

I en bratt bergvegg søker storskarven nattero, og en rekke ganger har jeg vært gjest i skumringen når de store sorte fuglene kommer inn fra havet.
En bratt kløft snor seg ned veggen, og 5-6 meter over havet ligger en liten hylle. Her er det plass nok for en sekk, et stativ og en mann. Når vinden blåser fra sør, kommer skarven seilende inn langs berget, og kan passere på 2-3 meter. Jeg sitter i skjul bak en bergnabb, og de oppdager meg sjelden. Spenningen er stor hver gang jeg sitter der; oftest er det veldig rolig til å begynne med. Når skumringen kommer krypende er plutselig lufta full av fugl og lyd, HERLIG!

Her finner jeg stor inspirasjon, finner enormt engasjement for fotograferingen, lever meg inn i motivet, nyter hvert minutt! Oppslukt av skuespillet merker jeg knapt at lyset er helt fraværende før jeg gir meg. Når autofokusen ikke henger med lenger og batteriene på blitsen er tomme, er det på tide å klatre opp igjen, vekk fra min eventyrverden og komme tilbake til virkeligheten:-)

Håper bildene og ikke minst filmsnutten kan formidle noe av den magiske stemningen...
Skarv from Stian Holmen on Vimeo.

1 kommentar: